RICE&MORE - BULGUR & QUINOA
sałatka z jarmużem

NA PATELNI

SKŁADNIKI

opakowanie Monini RICE&MORE 90sek. Bulgur & quinoa

3 łyżki klasycznego kremu balsamicznego (glassy) Monini

2 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini

2 łyżki oliwy extra vergine GranFruttato Monini

200 g jarmużu

80 g orzechów włoskich

50 g sera parmigiano reggiano

½ cytryny (skórka i sok)

sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jarmuż porwij na mniejsze kawałki, pozbywając się przy tym twardych części liści. Ser zetrzyj na listki przy pomocy obieraczki. Zetrzyj skórkę z cytryny, wyciśnij do miseczki sok i wymieszaj go z kremem balsamicznym. Orzechy włoskie upraż na patelni na złotobrązowy kolor. Podduś jarmuż na patelni z oliwą Squeezable, a gdy zmięknie dodaj ziarna RICE&MORE i przesmaż jeszcze 2-3 minuty. Wlej dressing, dodaj pokruszone orzechy, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp listkami sera i startą skórką z cytryny, dopraw oliwą GranFruttato. Smacznego!

sprawdź inne przepisy

RICE&MORE - WŁOSKI ORKISZ, SOCZEWICA & BRĄZOWY RYŻ
RICE&MORE - BULGUR & QUINOA
RICE&MORE - 7 ZIAREN

Zainspiruj się i zmień
styl życia na lepszy!