RICE&MORE - BULGUR & QUINOA
sałatka z pieczonymi warzywami

NA PATELNI

SKŁADNIKI

opakowanie Monini RICE&MORE 90sek. Bulgur & quinoa

2 łyżki oliwy extra vergine Classico Monini

2 łyżki oliwy extra vergine GranFruttato Monini

1 łyżka klasycznego kremu balsamicznego (glassy) Monini

½ selera

1 pietruszka

1 marchewka

1 czerwona cebula

1 papryka

garść rukoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obierz selera, pietruszkę, marchewkę i czerwoną cebulę, a z papryki wykrój gniazda nasienne. Pokrój wszystkie warzywa na kawałeczki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polej oliwą Classico, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku aż marchewka z selerem będą miękkie. W międzyczasie przyrządź dressing - wymieszaj oliwę GranFruttato z glassą balsamiczną. Podgrzej ziarna RICE&MORE w kuchence mikrofalowej i dodaj do dressingu. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj upieczone warzywa i liście rukoli. Smacznego!

sprawdź inne przepisy

RICE&MORE - WŁOSKI ORKISZ, SOCZEWICA & BRĄZOWY RYŻ
RICE&MORE - BULGUR & QUINOA
RICE&MORE - 7 ZIAREN

Zainspiruj się i zmień
styl życia na lepszy!