wege curry

NA PATELNI

SKŁADNIKI

opakowanie Monini RICE&MORE 90sek. Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż

3 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini

300 g zielonego groszku z puszki

150 g cebuli

2 ząbki czosnku

1 cm imbiru

1 marchewka

1 ziemniak

1 czerwona papryka

kilka łodyg kolendry

400 ml mleka kokosowego

30 g zielonej pasty curry

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obierz warzywa. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, a imbir w cienkie paseczki i podsmaż wszystko na oliwie Squeezable aż cebula będzie miała złoty kolor. W międzyczasie pokrój marchewkę w kostkę i dodaj do warzyw wraz z zielonym groszkiem. Gdy marchewka lekko się przesmaży, dodaj pastę curry, pokrojonego w kostkę ziemniaka i zalej mlekiem kokosowym. Gotuj do czasu aż ziemniak będzie miękki. Gdy to się stanie, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i gotuj kolejne 5 minut. Na koniec dodaj ziarna RICE&MORE na patelnię, dokładnie wszystko wymieszaj i posyp liśćmi kolendry! Smacznego!

sprawdź inne przepisy

RICE&MORE - WŁOSKI ORKISZ, SOCZEWICA & BRĄZOWY RYŻ
RICE&MORE - BULGUR & QUINOA
RICE&MORE - 7 ZIAREN