Na patelni
Składniki
opakowanie Monini Rice&More 90sek. Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż
3 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 papryka słodka
½ papryczki chili
2 korzenie selera naciowego
1 łyżeczka kuminu
250 g pieczarek portobello
kilka gałązek pietruszki
Sposób przygotowania
Pokrój cebulę w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, wrzuć wszystko na rozgrzaną patelnię z oliwą i zeszklij. Pokrój paprykę w kostkę, chili w paseczki, selera naciowego w plasterki, dorzuć do patelni wraz z kuminem i przesmaż chwilę. W międzyczasie pokrój pieczarki w ćwiartki, dodaj je na patelnię i przesmaż na złoto-brązowo. Dodaj ziarna Rice&More i podsmażaj jeszcze 90 sekund. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze świeżo posiekaną pietruszką. Smacznego!