NA ZIMNO
Składniki
opakowanie Monini Rice&More 90sek. 7 ziaren
1 łyżka Octu Winnego Czerwonego Monini
1 łyżka oliwy extra vergine GranFruttato Monini
1 ząbek czosnku
200g szpinaku baby
1 awokado
garść pomidorków koktajlowych
pęczek koperku
garść uprażonych pestek dyni
5 g miodu
Sposób przygotowania
Czosnek obierz i drobno posiekaj. Obierz awokado, pozbądź się pestki i pokrój w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokrój w ćwiartki, koperek posiekaj. Przygotuj dressing: wymieszaj dokładnie miód, czosnek, ocet winny czerwony i oliwę GranFruttato. Ziarna Rice&More wymieszaj ze szpinakiem, koperkiem, solą i pieprzem. Dodaj awokado, pomidorki, uprażone pestki dyni, dressing i porządnie wymieszaj*. Smacznego!
*danie można tez przygotować w lunchboxie na później - wtedy nie mieszamy składników.