Na patelni
Składniki
opakowanie Monini Rice&More 90sek. Bulgur & quinoa
3 łyżki klasycznego kremu balsamicznego (glassy) Monini
2 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini
2 łyżki oliwy extra vergine GranFruttato Monini
200 g jarmużu
80 g orzechów włoskich
50 g sera parmigiano reggiano
½ cytryny (skórka i sok)
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Jarmuż porwij na mniejsze kawałki, pozbywając się przy tym twardych części liści. Ser zetrzyj na listki przy pomocy obieraczki. Zetrzyj skórkę z cytryny, wyciśnij do miseczki sok i wymieszaj go z kremem balsamicznym. Orzechy włoskie upraż na patelni na złotobrązowy kolor. Podduś jarmuż na patelni z oliwą Squeezable, a gdy zmięknie dodaj ziarna Rice&More i przesmaż jeszcze 2-3 minuty. Wlej dressing, dodaj pokruszone orzechy, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp listkami sera i startą skórką z cytryny, dopraw oliwą GranFruttato. Smacznego!