Na patelni
Składniki
opakowanie Monini Rice&More 90sek. Bulgur & quinoa
2 łyżki oliwy extra vergine Classico Monini
2 łyżki oliwy extra vergine GranFruttato Monini
1 łyżka klasycznego kremu balsamicznego (glassy) Monini
½ selera
1 pietruszka
1 marchewka
1 czerwona cebula
1 papryka
garść rukoli
Sposób przygotowania
Obierz selera, pietruszkę, marchewkę i czerwoną cebulę, a z papryki wykrój gniazda nasienne. Pokrój wszystkie warzywa na kawałeczki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polej oliwą Classico, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku aż marchewka z selerem będą miękkie. W międzyczasie przyrządź dressing - wymieszaj oliwę GranFruttato z glassą balsamiczną. Podgrzej ziarna Rice&More w kuchence mikrofalowej i dodaj do dressingu. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj upieczone warzywa i liście rukoli. Smacznego!