Na patelni
Składniki
opakowanie Rice&More 90sek. 7 ziaren
1 łyżka oliwy smakowej extra vergine Czosnek & Chili Monini
2 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini
1 ząbek czosnku
2 cm imbiru
1 pęczek szczypiorku
½ świeżej papryczki chili
1 limonka
1 marchewka
½ brokuła
1pierś z kurczaka
30 g nerkowców
świeżo mielony pieprz
½ pęczka kolendry
1 łyżka sosu sojowego
Sposób przygotowania
Obierz i pokrój imbir w cienkie paseczki. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Pozbądź się pestek z papryczki chili i pokrój ją w cienkie paseczki. Marchewkę obierz i pokrój w cienkie pół-talarki, a brokuła podziel na małe różyczki. Kurczaka pokrój w plastry. Orzechy nerkowca upraż na patelni na złotobrązowy kolor. Podsmaż kurczaka na rozgrzanej oliwie Squeezable, dopraw pieprzem i smaż kolejne 2 minuty, by następnie dodać łodygi kolendry, czosnek i imbir. Dodaj brokuły i marchewkę, a następnie szczypiorek i smaż 2-3 minuty co jakiś czas mieszając. Dodaj ziarna Rice&More, sos sojowy i oliwę smakową. Przesmaż całość przez kolejne 2 minuty, a na koniec posyp papryczką chili, prażonymi orzechami i liśćmi kolendry. Podawaj z limonką pokrojoną w ćwiartki! Smacznego!